EI Numarası almanın maliyeti nedir?

Global LEI Sistemi (GLEIS), çeşitli hizmet sağlayıcılarına göre LEI maliyetinin farklılık gösterebileceği şekilde kurulmuştur. Bir LEI numarası edinmenin maliyeti, nereye kaydolduğunuza bağlı olarak ₺800 ila ₺1500 arasında olabilir. Sayı yıllık olarak güncellenmesi gerekir, bu yüzden maliyetler artmaya başlayacaktır. LEI kodunu kaydederken fiyata çok dikkat etmenizi ve bunu birincil faktör olarak almanızı öneririz.

 

LEI numarasının maliyetleri değişkenlik gösterebilir

Tüzel Kişi Kimlik Kodu (LEI) verilmesi, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) tarafından kontrol ediliyor. Vakıf, LEI kodlarını kendisi vermiyor ve tüm süreci Yerel İşletim Birimleri (LOU’lar) olarak hareket eden kamu ve özel şirketler ağına bırakıyor. Yani bir LEI kodu almak için LEI Sicil Temsilcisine ulaşmanız gerekir.

Farklı dağıtıcılar olduğundan LEI numarası maliyetinin farklı hizmet sağlayıcılar arasında farklılık gösterdiğini göreceksiniz. Dürüst olmak gerekirse, daha iyi işleyen veya lüks LEI kodları diye bir şey yok. GLEIS, riske maruz kalmayı azaltmak ve sözleşmelerde veya finansal işlemlerde karşı tarafları güçlendirmek için oluşturulmuştur. LEI fiyatları, dağıtıcı kuruluşların kendi ücretlendirme yapısı tarafından belirlense de LEI kodunun kendi değeri ile hiçbir ilgisi yoktur. Kod, finansal piyasada aktif olan tüzel kişileri kolayca belirlemenizi sağlayan bir araçtır.

Şu anda GLEIF, LOU’lardan bir yıl boyunca uygulama başına 11 USD ücret almaktadır. Tüm Kayıt Temsilcilerinin bu ücreti ilk fiyata dahil etmediğini ve çıkış sırasında ek bir maliyet olarak görünebileceğini unutmamak önemlidir. Aynısı KDV’ler için de geçerlidir ve eğer ki şirketin geçerli bir AB VAT numarası varsa %0 VAT geçerlidir.

LEI Sicili, dünya çapındaki en büyük ve en ucuz LEI Sicili Aracılarından biridir. LEI Sicil’ in LEI fiyatı, seçilen dönem için ilk kayıt maliyetinden ve GLEIF ücretinden oluşur. VAT numaranızı VIES (KDV Bilgi Değişim Sistemi) veri tabanına göre doğrularız ve kimlik doğrulandıktan sonra KDV’de eklenmez.


Çok yıllı LEI Sicili

LEI kodunuzun veri tabanında güncel olduğundan emin olmak için LEI numaranızı yıllık olarak yenilemeniz gerekir. Son kullanma tarihi geçtikten sonra, LEI’niz yenilenene kadar devre dışı kalacaktır. İşleri kolaylaştırmak için LEI Siciline çok yıllı alımlar geliştirmiştir. Böylece bir yıllık sicilin yanı sıra 3 veya 5 yıllık bir sicil de seçebilirsiniz.

Çok yıllı sicilin daha uygun maliyetli olmasının yanı sıra resmi bir şirket kaydı kullanarak LEI numaranızın verilerini sorunsuz bir şekilde yenileme sorumluluğunu da üstleneceğiz.


Önemli Çıkarımlar

    • LEI numarasının maliyeti, kuruluşların kendileri tarafından belirlenir, bu nedenle farklı sağlayıcılar arasında değişiklik gösterebilir.
    • LEI kodlarının yıllık olarak güncellenmesi gerekir ve son kullanma tarihi geçtikten sonra ilgili tüzel kişi finansal piyasalara katılamaz
    • LEI Sicili, seçilen dönem için LEI verilerinizi yenileme sorumluluğunu üstlenecek çok yıllı sicil modeli oluşturmuştur ve bu sayede sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olur. Size sadece zaman kazandırmıyor, aynı zamanda daha uygun maliyetli olması için de işe yarıyor!